14 септември 2007

СТРАХ

СТРАХ!

СС ТТ РР АА ХХ !!

Страх!

Можеш ли да го произнесеш? Как звучи? Какви асоциации имаш, когато произнасяш тази дума? Сигурност? Къде? Покажи ми сигурно място. В къщи? Да, но е затвор. По твоя собствена воля. Свобода? Няма начин. Навън има неизвестна опасност. Тук в къщи си на сигурно място. Не е ли така? Но не си свободен. Няма начин.

Ние асоциираме нашите страхове с неизвестното и никога не сме опитали да видим тази неизвестна опасност. Чужденците са опасни защото ние никога сме имали чужденци и не ги знаем. Ето виж – вече изградихме расизъм. Толкова е лесно. Липса на знания? Как да ги намерим? Някой ще ни ги каже ли? Честно казано ние не вярваме на никого. Какво тогава? Нека да се върнем към страха. Какво е страха? Можем ли да го докоснем? Или помиришем? Страха не принадлежи към нашето измерение. Не е материален. Както и нашите чувства не са материални също. Или желания. Сънищата също. Как става така, че нашите физически тела имат съзнание, Дух, Душа, и т.н.?

Всичко гореспоменато не принадлежи на третото измерение. Не е ли така? Страха не принадлежи на това измерение също. Тогава? Защо страха ни донася болка? Трябва да се има на предвид, че това „невидимо” въздейства на нашето поведение. „Невидими” са и Душата, Аза, Духа, и т.н. и всички невидими неща, които не можем да видим или докоснем.

Ние сме малко по-различни от това как изглеждаме от страни.

Възможно ли е да си се представим лицето ни със затворени очи? Опитайте! Ще видите доста по-различна картина от тази, когато се виждате в огледалото. Картината, която виждате със затворени очи е истинското ви лице. Картината, която виждате в съзнанието си няма лице изобщо. Тя е само качествата, които имате. Това е истинския ТИ. Твоето съзнание. Вътрешната картина влияе на външната. Физическото тяло е просто обвивка на нашата Душа и съзнание (Духа е потопен и слят в Душата като Дар от Бог, и управлява нашето поведение).

Каруцар Пайтонджия ©1992

Училище на Времето

Или за Шахмата

1999 година форум в.Монитор

Какво ви пречи Чоли? Не е луд, и всички знаят това. А нямат милост към този толкова изстрадал от комунистите човек. За уважение да не говорим. Плюе се върху него заради това, че казва истини? Той най-добре си знае какво му е на душата. И колко е изстрадал. Защо няма търпимост спрямо всеки един във Форума? Даже и да не сме съгласни с мнението на останалите, това не ни дава правото да го отхвърляме като еретично. Е, понякога Стефан пуска стерео постинги, но то е защото понякога му ги трият, както са трили и мои. А за себе си ли пише Чолаков, или за всички нас, това всеки може да си отговори сам. Също така, той е един много честен и доблестен човек, и патриот. Също така той се бори за “Свята и чиста България” по примера на В.Левски. И Левски ли ще наречете психично болен? Какво лошо ви е направил? Ако не ви харесва – не го четете. Оставете го на мира...

Кой да дойде след Костов? Въпроса на деня.

Това като първо трябва да се постави за обсъждане от всички участници във Форума.

А тука е как аз мисля по този въпрос.

Труден въпрос. Хората съвсем се отучиха да мислят през последните 10 години. И да се смеят от сърце. А духовността е изчезнала съвсем, изместена от тотален материализъм. Не, че разглеждам материализма в отрицателен аспект, но трябва да има баланс между тях. Борба за оцеляване на вида “Българин” в джунглата с име “България”. И борбата се води не между разнородни видове, а вътре в същия вид. И никому не идва на ум факта, че независимо от това кой ще победи, деленето на 2 ще продължава. Самоунищожението. Звучи самоубийствено, нали? Така ще продължава, докато не дойдат някои други видове, и се кютнат на готово.

Били сме били българите, много работливи. Дрън-дрън. По-мързеливи сме и от арабите. И със сигурност по-нечистоплътни и мръсни от албанците. Така си обичаме ние - на мръсно. На някои може и да не им хареса горната фраза, но в повечето случаи е по-добре да се види истината направо, колкото и да е болезнено, отколкото да се самовъзхваляваме колко сме умни и образовани, начетени, красиви, еротично желани, и т.н. фантазии от рода на “The Bold and the beautiful”. Или да се убеди в правотата на гореказаното като хвърли един бегъл поглед на боклуджийските кофи (как хубаво звучи само) пред жилищните блокове. Защото изпадането в илюзии би могло да се оприличи с щраус, забил глава в пясъка, и оставил дупето си широко отворено, в очакване на някой да го боцне с нещо. Точно с какво може да се боцне дупето оставям на вашата развинтена фантазия. Срещане на реалностите лице в лице е необходимо условие за да се намери разрешение на теоремата “Кой да дойде след Костов?”. Едно от “най-ценните” качества, получени в наследство от комунизма е да чакаме решенията на проблемите на готово и от горе. Е, и до сега си чакаме. Като качество, умението да се изчаква точният момент за действие, е прекрасно. Но да се чака влак на гара, където влак въобще не минава, при това без никаква сигурност дали е гара изобщо, граничи с тази особеност, в която обкичвате Стефан Чолаков.(Сравнението не е мое.) По този начин чакаме “нищо”, “никъде”, и с “никаква” перспектива. Не би ме учудило, ако апокалипсиса от библията започне в най-скоро време именно на тази “гара”. И извода е, че Неволята няма да дойде, а ние трябва да си запретнем ръкавите, и сами да си поправим “каруцата” на държавното управление. Ако искаме да вървим напред, разбира се. Движението назад е неприемливо за всички участници в държавната трапеза. Или може би се лъжа?

Така. За поправката на “каруцата” на държавното управление се нуждаем от “каруцаромонтьори”. И тука изниква проблем. Нямаме квалифицирани “каруцаромонтьори”. Имаме опит с неквалифицирани “каруцаромонтьори” от миналото. Фернандел например. (Винаги го бъркам това име.) Фердинанд исках да кажа. Та той (Фернандел) си падал малко нещо астролог и между другите си забавни занимания, като “трепене” на Българския народ с немска армия например, объркал хороскопите, при което сме загубили части на “каруцата” – така и до днес я караме без калници. Та значи имаме опит с пишман “каруцаромонтьори”. Или май нямаме. Та какво толкова е направил Фернандел? Изгубил една шахматна партия. Голяма работа?!? Пешките да му берат гайлето. Така и до днес. Да, ама не. Победителите от този ми ти Астрологически Шахматен Турнир му посочили вратата. А той магарето му с магаре се заинатил по магарешки, и не искал да си ходи. Още пешки за жертване имал. За реванш настоявал. Както и да е. Стигнало се до компромис и той, по подобие на римските цезари, си оставил наместник за реванш. Било е време на почивка между две шахматни партии и при продължението на турнира наместника му такива комбинации ги развъртял, че шашнал и самия себе си. Комбинирал наместникът и от ляво, и от дясно, и от горе, и от долу, докато не го изловили в “Нечестна игра” и го боцнали, та се гътнал. Обаче не мога да ви кажа по дупето ли са го боцнали, или не. Почивка в Турнира не последвала, само няколко слаби шахматисти се опитали да докарат играта до реми, но последвал пат. С други думи – Колкото повече мърдаш, толкова повече ти влиза. И дълбоко при това.

Продължение за Шахматния Турнир

Шахматът е много особена игра. С странни правила. При тези правила царят (нямам пред вид Фернандел) е най-важната фигура с най-големи пълномощия и най-малка възможност за действия, колкото и парадоксално да ви звучи. Другите фигури имат къде-къде по-голям обсег на действие, с изключение на пешките, разбира се. Тях по принцип не ги броим за фигури, поради целта за която са предназначени – да се жертват заради стратегическите интереси на царя. Кой му пука за пешките – играта е важна. Въпреки, че понякога се случва и пешки да матират цар. Такъв е случая с нашия цар-астролог-шахматист Фернандел (а бе, винаги му забравям името на това чучело). Не мислите ли (ах колко е досадно да се мисли – я пусни телевизора да гледаме “The Bold and the beautiful”), че думите Цар – шахматист, министър – циганин, президент – помак, Божков – 10%, се спрягат правилно? Има и други стерео съчетания. Като например: Надето – безцицова (може и безмозъчна кукла – както си изберете), парламент – ташак, приватизация - $1, и т.н., и т.н. Естествено стерео ефекта зависи от това как сте си настроили “стереохалпаратурата”, което ме навежда (не се навеждам, за да не ме изненадат с номера от турската баня) на мисълта, че Българската Дискотека е една от най-добре озвучените. Е, някои се опитват да ни върнат във времената на BEATLES – моно`то, но те са предимно отживели времената си хипита, като Лилянчето Попова например. На нея и е крайно време да спре тези наркотици на самоунищожението. Иначе и на 4ти километър не могат да я спасят. Тези наркомани като нея вече не са на всеки километър, както на времето, а станаха на всеки метър, и ни настъпват по мазолите. Нищо чудно в най-скоро време и ние от мазолисти да станем мазохисти, както на някои шахматисти им се иска. А бе, мазолисти, мазохисти, монархисти – то все едно и също означава. Но това беше между другото и няма нищо общо със Шахмата, за който пиша. Така, че простете ми “Костовското отклонение от правата”, което направих по типично цигански маниер.

Да се върнем към Шахмата. Какво става с изгубилия партията в шахматния турнир, в който българските граждани играят ролята на пешки, а циганче от циганската махала се самопровъзгласява за цар, с всичките му принадлежащи атрибути на царска власт при това? Имаме си тактика – ще да ревне някой от дясно. Или от ляво. То ще излезе на края, че “ревящите” имат проблеми с вестибуларния апарат. Ляво – дясно, ляво – дясно. Хватки от армейско обучение. То май и армия комай няма. Е, има де, но не наша. НАТО е насреща – ще се справим по принципа на щрауса – дупето нагоре, в очакване на “чичо Доктор” със спринцовката.

- А пешките? ще попита някой, без проблеми с вестибуларния апарат, откачалник.

- Пешките – по предназначение – жертваме ги всички в името на Шахмата.

И на никой не му идва на ум, че от пешките могат да станат и други фигури, в зависимост от шахматната образованост на поредния в Турнира Цар.

Сегашния (нямам цар Киро на предвид) Цар, в желанието да направи “мили очи” на организаторите на Шахматния турнир, жертва фигури наляво и надясно, в зависимост от състоянието на вестибуларния си апарат. Туровете (четете танковете) заминаха за Скопие, офицерите бяха жертвани от стратегическа за партията (шахматна или друга) гледна точка, конете (авиацията) ги чака екарисаж в най-близко бъдеще – подковите били кът. Комай само Царицата (Хубавото Наде) остана да се жертва последна, но май и на нея и се клатят копитата. Как вече ще жертва Царицата “Царят” не знаем още. В харем ли ще я хариже ( ех, густо – щастливка), в стъкларски завод ли ще я (и го) лашне да духа бутилки (има опит и образование момичето), или нещо друго, можем само да гадаем за сега.

Важното е, че се поизчисти шахматната дъска от фигури – нашите естествено. Останаха само пешките, но той (“Царя”) ще им разкаже играта набързо по сигански маниер (с песни и танци на народите), с вчерашна тактика (прочетете А.Константинов), астрологически нюансирана в “звездно” (за флаг става дума). Голям шахматист – няма гели. (Извинявам се за турцизмите, но нали трябва да се упражняваме в говора на тези, които чакаме да дойдат от толкова дълго време.) Тато, Сталин, Хитлер, Мао, и другите шахматици от неговия ранг могат само да му завиждат на шахматния талант на нашия, избран от глупавите жертвени пешки, “Цар”. Би трябвало да пледираме пред съдиите на Шахматния турнир да повишат в ранг нашия “дълбокоуважаван” “Цар-бащица” и да го преместят на по-достойно за неговия ранг място. А дали ще бъде на четвъртия, или някой друг километър, е въпрос на подробности. То май такива “царски шахматисти” станаха на всеки километър, а в Народното събрание (Народно – какъв фалш) на всеки квадратен метър. Нищо чудно ако и в книгата на Гинес ни запишат като нация с най-голям брой на “шахматисти” от глава на населението. На това място би трябвало да се надуем като пуяци от гордост. Типично по български – не мисли те ли?

Следва продължение на турнира

Хасане, не мога 24 часа да бъда в Монитор.

9.35 бълг. време

Трябва и да се работи. Хубавото на моята работа е, че сам си определям работното време, и сам съм си началник. Но работата трябва да се свърши, естествено, при това добре. Иначе няма папо, мангизи, и други аксесоари на делничното ни съществуване. С теб май сме “излезнали” по едно и също време. Не би ме учудило, ако сме и колеги по професия. Имам чувството, че си в Европа. Аз също. “Първите” избори ги пропуснах – бях си в България през май, а те ги отложиха за юни. Така, че и аз не съм гласувал. От тогава съм си бил в България три пъти. Стигат ми и за 30. Кога ще бъда отново един Бог знае – май не е много “здравословно” да се ходи сега.

Хасане, едно нещо искам да ти кажа, братко. Насила хубост не става. Не можеш да промениш обществото в БГ към по-добро, колкото и да искаш. Последния път, когато бях в Филибето, ми направи впечатление един факт, който искам да споделя с теб.

Че човек се изменя след като напусне Родината е ясно – и телесна миризма, и ментално. При цялото си желание да се облека скромно, да не правя големи сметки в кръчмите, и т.н., хората те “разпознават” за чужденец, и съответно те взимат за баровец-будала. Това както и да е. Но разговорите вървят трудно, даже и с приятели. Мисленето е на различно равнище.

Знаеш ли защо ме провокира, та да ти напиша за първата сигнална система? Имаше един твой въпрос към мен – кажи ми какво мислиш за мавзолея, за да ти кажа дали си червен или син? А мавзолея ми беше абсолютно безразличен. Както и ми е безразлично какви популистки ходове чрез събарянето на същия ще правят Софиянски, Костов и т.н. мафия. Подразни ме елементаризма в подхода.

Може и неправилно да съм те разбрал. Знаеш ли разликата между антагонизма и унитарноста? За другите четящи и не знаещи ще поясня:

При антагонизма има ДЕЛЕНИЕ В РАЗЛИЧИЯТА !

При унитарността е СЪЮЗ В ОБЩОТО !

Ако “Съединенето прави силата” защо тогава ние с теб се джавкаме за различията ни? А не се съюзим поради общото между нас? Или искаме да бъдем слаби и разединени в постигане на целта, обща и за двама ни? Ето тук е отговора на много въпроси. Швейцарците държава са си направили на този принцип. Тука стои и отговора относно Стамболов – в стремежа си да изпише веждите е изкарал очите – баланс между русофили и русофоби е търсел чрез Фердинанд. И е докарал вълка в кошарата. Точно по времето на Фердинанд е разбит българския патриотизъм. Е, да оправдаем ли Стамболов за тази му грешка? Като държавник той много добре е знаел какво прави. Фердинанд също е бил много умен мъж и държавник. И него ли да оправдаем за липса на баланс във външната си политика? Провалилите се политици ги съдят за грешките им, победилите в политическата игра – за успешните им ходове. Оправдава ли целта средствата – и да, и не. Каква е целта на Костов и &? Възстановяване на България и демокрация, или победа над политически труп (БКП) и абсолютно политическо и социално господство? Методите им не са ли стари? Вярвай или ще те убия – е била фразата на похристианстащите към старите германци, шведи, финландци и т.н “варвари. Историята малко по-късно се повтаря под формата на турски ятаган. Е, и какво стана? “Варварските” религии разказаха играта на първичното християнство. И то стана точно толкова християнско, колкото и “комунизма” хуманен. По същата логика тоталитаризма разказа играта на демокрацията. Точно такава “демокрация” Костов и & искат да наложат насила. По методите ще ги разпознаем. Да се примирим ли? С методите ли да се примирим, или с последствията от тях? Нали заради, и поради тези методи и последствия не живеем в България и двамата с теб.

Българина му е вродено да критикува без да дава алтернатива като изход. И тука си абсолютно прав. Добре! Щом искаш готов за консумация продукт от сорта “От вратата за краката” - Ето предлагам алтернатива!

1. Отказ на българина да гласува в избори.

Аргумент: Няма политическа сила в БГ, която наистина да направи нещо съществено за възстановяване на БГ. Отказът от гласуване в избори също е алтернатива.

2. Излизане на народа на митинги по улиците.

Аргумент: Утопично. Кой ще го води този народ? Гладът? Студът? Немотията? Кой ще говори на тези митинги? Българина по правило чува само това, което иска да чуе – предимно своите собствени мисли. Следователно всеки ще говори, никой няма да чува нищо друго освен собствените си мисли. Mute мислите, които не съвпадат с тях. С други думи – анархия.

3. Анархия. Гражданско неподчинение.

Аргумент: От двете предлагани алтернативи –

Тази на Костов и & предлага тоталитаризъм, човешко селектиране (по принципа на еволюцията – друг е въпроса колко самите те са еволюирали), връщане назад към комунизма и терора.

Аргумент срещу по-горната алтернатива – В природата връщане назад не съществува. Съществува регенерацията чрез селектиране на удачното. Възможно ли е отмирането на старата форма преди раждането на нова? – НЕ !!!

Анархия – родилните мъки на една нова социална форма. Анархията е това, на което Костов и & иска да сложи край – връщане на червения цвят през син филтър. Status quo. Комунизма умря, да живее комунизма. Вярвай, иначе ще бъдеш ликвидиран.

Гражданско неподчинение – Последна алтернатива, поради липса на всякакво друга. Правилото за трите анархии. Извода от Френските революции. Третата значителна анархия води до баланс в обществото. (Не е моя вината за това, че Българския народ сам си е избрал най-трудния път за постигане на целта.) Пред прага сме на такава. Последните политически събития го индикират. Костов се опита да “охлади прегрения мотор”, но не му се отдава. Има достатъчно журналисти, несъгласни нито с ляво, нито с дясно. И не само журналисти, но и интелектуалци. Просто предстои повтарянето на 1989 – 1990 година. Факта, че на Костов му се “клатят краката” бе потвърден от пренебрежителното отношение на Олбрайт към него, при нейното посещение в БГ. Янките са царе на лавирането. А евреите са тяхните държавни секретари. И финансови – бих добавил.

4. Създаване на ССС от интелектуалци и “инакомислещи”. Съюз на Съединените Сили. Негова задача като принцип ще бъде да уравновеси целия политически спектър.

Аргумент: Все още утопия. Предпоставки за създаването на ССС има, но е все още нереалистично. Въпрос на бъдеще. Да не забравяме факта колко бързо падна Берлинската стена, и как.

Със всенародно гражданско неподчинение.

Историята се повтаря госпожи и господа.

От нас зависи дали ще повтаряме класа в Училището на Времето!

Авторът се извинява на читателите за употребените нецензурни изрази в стремежа си да бъде обективен, и опише нещата такива, каквито са. Също така няма ни най-малки претенции да оспорва лидерството в употребата на тези изрази на управляващата партия (СДС) и НС. Доколкото върху тях все още няма издадени авторски права, за които автора не се и съмнява че им принадлежат.

Мирчо, не си ме разбрал правилно!

Не срещу СДС са отправени сарказмите, а срещу методите им. Последствията произхождащи от тях всички ние знаем много добре. Късогледството не се котира на политическия пазар. Не се руши къща без поне да си построил основите на новата. Защото те чака гетото. Това и Горбачов на времето го говореше, но политическите парясници го изтърсиха недоносено. Има ли някакъв икономически план за действие от страна на политическите сили в БГ, или се действа на принципа "а бе, дайте да пробваме - пък може и да излезе нещо от цялата тази работа"? Или този икономически план само те си го знаят? То е ясно, че умните идеи трудно узряват в дебелите глави. С революции и метежи благоденствие не се постига. Като спомена за карма, да ти напомня ли, че има и народна карма, и че тя много трудно се изменя? Но за критиките си прав. Всяка критика, отправена срещу мен, ме кара да поставя под проверка собственото си верую, ако ми позволиш да използвам твоята терминология. Винаги съм ценял и желал аргументираната критика, отправена срещу мен. Преосмислянето насърчава личния прогрес, и не само личния. Точно за това писах преди известно време - на българина все някой друг му е виновен. Никога той самия! И за действието си прав, но бих желал да добавя скептично - не избързваме ли да ходим в родилното отделение преди да сме износили достатъчно бебето на прогреса? Даде ли се кармична възможност на българския народ да докаже, че е достоен за самостоятелно съществуване? Даде се! Възползва ли се от възможността? НЕ! Следователно не си е научил кармичния урок! (И преди съм писал за това, но с други думи.) Даа, трудно се учи народ на самостоятелно съществуване. (Аргумент: Типичното българско чуждопоклонничество) Има ли български "каруцаромонтьори" за да поправят разбитата държавна "каруца"? Има! Не много, но има. Къде тогава да се търси отговора на въпроса "Какво ни спира"? Самия собственик на "каруцата" - Българския народ. Така си знае българина - докато върви каруцата - ще я лашкам и без калници и екстри. Ще я карам докато се скапе. Като се счупи, ще я сменим с нова. Е, нова държава ли да си "купим" след като старата е готова за вторични суровини?

И защо не трябва да се критикуват подлежащите на критика? С политици - курвари публичен дом не се прави. Не бихме ли им помогнали чрез нея? Или трябва, изпълнени с омраза, да ги галим с възхваления, че белким мухлясат в застоя си и се гътнат в политическото блато на забвението? До кога ще се движим под сянката на Рака? Кога ще настъпи деня в който да докажем, че имаме право да сложим Лъв в Българския герб? Лъва по принцип е мързеливо животно (това качество безспорно сме го доказали), но когато огладнее става страшен. Колко глад трябва да изгладува Българския народ, за да изреве по лъвовски?

И за действието съм съгласен с теб, но премерено в време, място, и идеи-програма, за да не се повтори историята със СДС.

Няма никакви проблеми със спирането на АЕЦ!

Ако това му е проблема на Костов и &, то го считайте за решен. Просто приватизирайте АЕЦ Козлодуй и толкова. Няма АЕЦ - няма проблем. Една мъничка подробност - Купете стойка за подържка на гушата на Божков, защото спука ли му се гушата от тъпчене ще я втасаме. Ще настъпи такъв потоп от пари ($ US) какъвто и в библията няма описан. Затова ви съветвам да не го приватизирате АЕЦа за $1, а Костов и & най-учтиво да помоли Блеър и пасмина да си го вземат срещу заплащане - $1. Ако толкова няма $1 в държавната хазна (бедния Божков), то да се вземе заем от МВФ. И ако МВФ е закъсал с мангизите, то аз ще ви дам $1 - колко му е.

Важното е проблем да няма.

И ток, естествено.


02.септември.1999

12.45 бълг.време

Каруцар Пайтонджия ©1999

Не Фройд, пурата не е само просто пура

... защото физическата реалност е нищо повече от подразделение от сферата на символите и понятията – такава е Египетската идея, която намираме изразена в Светото евангелие от Йоан: В началото беше Словото/Логоса. Гръцкия термин Логос се отнася до мисъл или понятие. Противоположно на възприетото схващане, зародените мисли са на по-високо ниво отколкото физическата реалност. Реалносттадоловима от нашите пет сетива е само изражение, или интерпретация на Логоса наложена върху нас от машината наречена мозък– точно така, както и Църквата е налагала насила върху хората да приемат безусловно нейните догматични интерпретации на Писанието. Такова насила признаване на интерпретациите би могло да се уподоби като задържане в затвор – с тази разлика, че присъдата е произнесена от нас самите.

Това което разделя повечето от хората от гениите като Айнщайн и Фреди Меркюри е тяхното умение и решителност да се противопоставят срещу наложената “интерпретация” (или първосигнално стандартно мислене) за сметка на своето собствено мислене/тълкуване.

Интерпретацията е като кормило на лодка, носеща се на реката на времето – тя (интерпретацията) определя “посоката” на бъдещето. Ако ние продължим да оставяме автопилота-интерпретатор/тълкувател да ограбва нашето съзнание, живот, и история, да продължим да бъдем нищо повече от куклено шоу – смешни може-би, но никога наистина смислени. Без изключването на автопилота, всичкото което ние винаги постигаме е повторението на същите щампи – отново и отново – като глупави идиоти (първосигналносистемници).

Разпознаване на щампите е ключа за поражението на “мутрите”-“ограбвачи” на нашето съзнание.

Каруцар Пайтонджия©2000

Остава ни надеждата, че ще преборим болестта. Дано!

А какво казва Доктора?

Трябва да се оперират гангренясалите места.

С хирургически методи - режеш и хвърляш, режеш и хвърляш. Да не ти е жал за гангренясалото изхвърлено. То здраво няма да стане. До тук добре. Това е от гледна точка на здравото спрямо болното. Да, но от "болна" гледна точка това е неправилно - не ние сме болни а вие. Е, дуализъм, нали?

Че е нужна операция никой не спори. Въпросът е : у кого е скалпела? И какво ще режем : здравото или гангренясалото? Засега по всичко личи, че се реже здравото.
И икономиката гангреняса, за морала да не говорим въобще - само неморалните хора говорят за морал, моралните го утвърждават с действията си. Селското стопанство бере душа с експеримента на който е подложено. Експеримент с название "А бе тъкмо научих моето магаре да не яде и то взе че се гътна". Горе-долу това е всичко. Ами хората? - ще пита някой. Какви хора?!? В лабораторията са само лаборантите и опитните мишки. Хора няма. Опитните мишки и те са на път да се "гътнат". А след това? След това какво?! Лаборантите ще заемат мястото на опитните мишки. А кой ще заеме мястото на лаборантите? А бе вие досадници много питате и всичко искате да знаете. От коя лаборатория сте вие? Я си дайте документите за проверка .

Звучи ви до болка познато, нали? Е, под слънцето - нищо ново.


    Същите лица и персонажи.
    И всеки, в миг на просветление, извикал - Царят е гол, бива третиран с лабораторния скалпел по системата "Да изрежем здравото, за да остане болното".
    И операцията се прави под наркоза, нали? Наркоза с наименование "Избори". Защото има и други наркози - "Който не скача е червен", "Демокрация", "Диктатура на пролетариата", и т.н.
    Даже и един изтъкнат лаборант-стажант Иван Кръстев критикува нежелаещите да се подложат на наркозата "Избори", поради опасения за непродуктивността на последната, давайки за пример древна Гърция, където тя (наркозата) е давала прекрасни резултати.
    Този стажант Кръстев е чел, но недочел. Забравяйки (умишлено) факта, че в древна Гърция държавните дела са се обсъждали свободно и от всеки на Агора`та, и то ежедневно.
    Че никой не е бил преследван за свободата на изказванията си. Напротив. Тези, които са нямали собствено мнение са били наричани идиоти ( нямащ собствено мнение), но в никакъв случай не е било ограничавано свободата им на изказване.
    Даже е било насърчавано всячески.

  • Насърчение да имаш собствено мнение.
  • Че Държавните дела са били обществено дело и дълг на всеки. И т.н.

Това което лаборант-стажант Иван Кръстев е пропуснал да каже (или не го знае въобще, или не са му го казали) е произхода на думата ДЕМО КРАЦИЯ. ДЕМОС + КРАТОС. Преведено на български - НАРОДО УПРАВЛЕНИЕ. (Кратос=разделение; в смисъл - разделение на отговорности)

И че в Атинската лаборатория понятие като "лабораторни мишки" не е съществувало.
Че между различните звена на тази лаборатория не е съществувал антагонизъм, както в Софийската лаборатория - това за пример.
Добре, де - чува се гласец от залата - защо тогава са тези избори?
Добър въпрос. (Кой пита?) А ми за илюзия (Мая).
За да имате илюзия, че нещо зависи от вас. Че сте "неразривна" част от това народоуправление. Че сте независими (защото от вас нищо не зависи)

А илюзията е точно противоположна на реалността - нали?, господин лаборант-стажант Иван Кръстев. С други думи илюзията е виртуална реалност. За по-мързеливите, нежелаещи да отворят Английско-българския речник, ще поясня какво този термин означава в частност. ИЗМИСЛЕНА РЕАЛНОСТ. Илюзия, претендираща да бъде реалност, измествайки истинската реалност при тази си претенция.

Добре де, къде е изхода от тази ситуация? (А бе за каква ситуация става дума?)

Изхода бе споменат в началото на статията.

Изхода е в ХИРУРГИЧНА НАМЕСА. Със скалпел!

Режеш и хвърляш, режеш и хвърляш загнилото. От болно здраво не става.
И не забравяйте скалпела.
На болните скалпел не се полага нито по право, нито по наследство. Защото колкото по-дълго отлагаме операцията, толкова повече гангрената ще се разпространява по здравите части.

И повече ще приемаме ИЗМИСЛЕНА РЕАЛНОСТ за ИСТИНСКА!

Каруцар Пайтонджия © 2000

Богове в Амнезия

Доближаваме се до 2012 година

Ти си Бог в Амнезия


Петия свят от календара на Маите свърши през 1987 година. Шестия започва през 2012. Така, че в момента ние сме „между световете”. Това време се нарича „Апокалипсис” или „Разбулване”. Това означава, че „Истинската Истина” ще бъде разбулена. Това е и време за „работа” върху нашето съзнание – индивидуално и колективно.

Шестия свят на Маите е фактически празен. Това означава, че зависи от нас като участници в създанието да започнем създаването на нов свят и цивилизация, каквато ние искаме. Сега.

Маите казват също за времето на 2012 година че:

  • Ние ще отидем отвъд технологията, която знаем сега.
  • Ние ще отидем отвъд времето и парите.
  • Ние ще навлезем в петото измерение след като сме прекосили четвъртото.
  • Планетата Земя и Слънчевата система ще бъде в галактическа синхронизация с Космоса.
  • Нашите гени ще бъдат надградени (или препрограмирани) от центъра на нашата Галактика.
  • Всеки един на планетата ще мутира. Някои по-съзнателно и повече от другите. Но мутацията ще бъде всеобща и всеки ще мутира.


През 2012 година повърхността на нашата Слънчева система ще се изравни абсолютно точно с повърхността на Галактиката – Млечния път.

Вирджил Армстронг казва също, че две други галактики ще се изравнят с нашата по същото време. Космическо събитие.

В момента времето се забързва (или срутва). За хиляди години Шумановия резонанс на Земята е бил 7.83 трептения в секунда (Hz). От 1980 година този резонанс се е изменил бавно. Сега е около 12 трептения в секунда. Това означава, че е равно на по-малко от 16 часа на ден, на вместо старите 24 часа в денонощие.

  • По време на Апокалипса, или „Времето между световете” много хора ще преминат през много персонални промени. Тези промени ще бъдат много, и разнообразни. Това всичко е част от това за което сме дошли тук да научим или почувстваме. Като пример на промени могат да бъдат:
  • Отношения които свършват така внезапно, както са и започнали.
  • Смяна на местожителство – емиграция.
  • Смяна на работа или професия.
  • Смяна на мнения и отношения, смяна на мисленето, и др.

И всичко това внезапно и без ранно логическо предизвестие.

Във всеки един момент ние вземаме малки или големи решения. Всяко решение се основава на Любов или Страх. Избери Любовта, следвай твоята интуиция, а не „Интелигентните” си заключения, и следвай „страстта си” на „изгарящите вътрешни желания”.

Върви с течението, но с течението на Любовта.

Формата на мислите ни е много важна и засяга нашия всекидневен живот. Ние създаваме реалността със формите на мисълта си. Ако мислим негативно – негативното и ще привлечем. Ако мислим позитивно ние ще привлечем позитивни хора и събития. Така, че бъдете внимателни със мислите си и елиминирайте ненужните негативни или осъдителни такива.

Имате на предвид, че по-голяма част от медиите се контролират от малцина. Бъдете проницателни и мнителни към дезинформацията, която ви залива всеки ден. Тя е част от схемата „Проблем – реакция – решение”. „Те” създават проблема, така, че ние да реагираме и да искаме разрешение, което „Те” предлагат. „Разрешението” е каквото „Те” искат на първо място.

Помнете, че нищо не става „случайно”.

Почти всички „случки” са планирани от някого или някои. Въпреки всичко е много вълнуващо време да бъдеш Жив.

  • Истината ще ви направи свободни.
  • Чувствате ли забързване?
  • Промяната на поколенията вече започна.
Улови се на ХОРото на Звездите. Аз Танцувам. А ти?

А Над Всичко ТАНГРА наблюдава и ни се Радва. Радва се на своите ХОРа.
Аз съм от тях. А ти ОП* ли искаш да останеш? ХОРото се вие - хвани се на него и ти!

(*ОП е съкращение на Органичен Портал. Това са люде без души, само тела през които демоните на йехова (злото еврейско богче) приемат форми - тук на Земята)
2001 © Цар Кару І

Земята се смали

С 5 мм е по-малка Земята, отколкото се смяташе досега, установиха германски учени, предаде вчера АФП. Екваториалният диаметър на планетата, който е 12 756 274 км, всъщност е с половин сантиметър по-малък, твърдят изследователи от института по геодезия към университета в Бон. Те установили също и че Европа и Америка се отдалечават една от друга с 18 мм годишно. Това било от значение за промените в климата. Междувременно други учени доказаха с ДНК проби от голяма дълбочина в леда, че преди 500 000 години Гренландия е била зелена.
По статия на в.Сега


Мой коментар:
Абе, аланкоолу, учени недоучени...
Ама само заплатка си взимате и се чудите на коя кълка да запеете "Полегнала е Тодора"
Ами то самото име на Гренландия си го казва - "Зелена страна" (грьон - (датски) - зелен, ланд - земя, страна).
Ма вие и да четете ли не можете...

Тъпандури...