14 септември 2007

Не Фройд, пурата не е само просто пура

... защото физическата реалност е нищо повече от подразделение от сферата на символите и понятията – такава е Египетската идея, която намираме изразена в Светото евангелие от Йоан: В началото беше Словото/Логоса. Гръцкия термин Логос се отнася до мисъл или понятие. Противоположно на възприетото схващане, зародените мисли са на по-високо ниво отколкото физическата реалност. Реалносттадоловима от нашите пет сетива е само изражение, или интерпретация на Логоса наложена върху нас от машината наречена мозък– точно така, както и Църквата е налагала насила върху хората да приемат безусловно нейните догматични интерпретации на Писанието. Такова насила признаване на интерпретациите би могло да се уподоби като задържане в затвор – с тази разлика, че присъдата е произнесена от нас самите.

Това което разделя повечето от хората от гениите като Айнщайн и Фреди Меркюри е тяхното умение и решителност да се противопоставят срещу наложената “интерпретация” (или първосигнално стандартно мислене) за сметка на своето собствено мислене/тълкуване.

Интерпретацията е като кормило на лодка, носеща се на реката на времето – тя (интерпретацията) определя “посоката” на бъдещето. Ако ние продължим да оставяме автопилота-интерпретатор/тълкувател да ограбва нашето съзнание, живот, и история, да продължим да бъдем нищо повече от куклено шоу – смешни може-би, но никога наистина смислени. Без изключването на автопилота, всичкото което ние винаги постигаме е повторението на същите щампи – отново и отново – като глупави идиоти (първосигналносистемници).

Разпознаване на щампите е ключа за поражението на “мутрите”-“ограбвачи” на нашето съзнание.

Каруцар Пайтонджия©2000

1 коментара:

Анонимен каза...

Щампите и щампосването едва ли някога са били толкова пуснати в действие в историята на човечеството като сега. Те стигнаха дори до щамповане и уеданквяване на физиката на хората, а следващия етап, който всъщност вече е започнал се изразява в уеднаквяване на ДНК-то, та всички съвсем сигурно да бъдат превърнати в истински роботизирани щампирани 100 процента роби, които няма да създават никакви проблеми на господарите си, след като бъдат надлежно и точно курдисани, как си требе. Вместо ДНК-код Бар код, супер сигурна работа, нема мърданье.
Впрочем, във новите филми уж сианс фиксион, много точно и съвсем истински подсказват на овчетата вече добре обработени и подготвени за този етап, какво ги очаква, но те си мислят, с овче умиление, че това се прави само за тяхно забавление.

Само една овца може да си мисли, че господарите ще си дават толкова зор, за да ги забавляват със спектаклите, които са едни от основните оръдия за промивки на мозъци.
Е, то само това да беше пак добре, след като всичко вече в живота е подчинено на техните принципи за тотално уденаквяване на човечеството и фактически унищожаването на всичко човешко у човека и превръщането му в електронна машинка. Кибернитична цивилизация, майката си трака, нема що, голямо постижение, тотално унищожение на хор-ата.

То е овце, то е чудо невиждано и нечувано, па и митиляви вече станаха, та съвсем конья уйдя в ряката.

Привет
Надежда

П.П. За Айнщайн и за Фреди имам доста забележки за тяхната гениалност и някои доста тъмни петна там в техните биографии, които са доста дискусионни, но сега съм позабравила конкретните моменти и само мимоходом го споменавам. Все пак, Каруцарю, ти препоръчвам да се поровиш в живота им малко повечко, ще видиш, че ще откриеш доста интереснички неща, стига да искаш да ги видиш. Естествено това с нищо не променя темата за щампосването и това, че не са били много подвластни на еднаквите щампови бои.
Но според мен, за истинските и изцяло свободни хора, които са преминали през небосклона и никога не са се оставяли да бъдат щампосвани, никога не се говори и това скоро няма да стане.Ще вземе и на другите да хареса и стане една епидемия за освобождаване, хайде де, няма да рискуват такова нещо все още.

Но сигурно ще дойде и този ден. Има си там едни, дето си водят точна сметка, кое, какво, па що и накрая ще извадят всички карти, кетапчета и ще лупнат всички тайни на масата и ще започне едно голямо лупанье и раздаване на справедливост за всички.
Но, по всичко личи, че ще са малко оцелелите да видят това грандиозно развитие или по-скоро резултат от невероятната глупост на човечеството, което не се научи за хиляди години от грешките си и упорито си ги повтаряше през хилядолетията.

Е, Господ бави, но не забравя,няма да пропусне да си каже последната дума и да покаже, че тези, които се взимат за по-голями от него, са само нещастни самозванци.

ИДЕ ЛИ, ВИДЬОВ ДЕН ?

ИДЕ, ИДЕ, ИДЕ !!!

Аз съм готова да му махам с кърпичка.

http://enkade.blogspot.com/