14 септември 2007

Остава ни надеждата, че ще преборим болестта. Дано!

А какво казва Доктора?

Трябва да се оперират гангренясалите места.

С хирургически методи - режеш и хвърляш, режеш и хвърляш. Да не ти е жал за гангренясалото изхвърлено. То здраво няма да стане. До тук добре. Това е от гледна точка на здравото спрямо болното. Да, но от "болна" гледна точка това е неправилно - не ние сме болни а вие. Е, дуализъм, нали?

Че е нужна операция никой не спори. Въпросът е : у кого е скалпела? И какво ще режем : здравото или гангренясалото? Засега по всичко личи, че се реже здравото.
И икономиката гангреняса, за морала да не говорим въобще - само неморалните хора говорят за морал, моралните го утвърждават с действията си. Селското стопанство бере душа с експеримента на който е подложено. Експеримент с название "А бе тъкмо научих моето магаре да не яде и то взе че се гътна". Горе-долу това е всичко. Ами хората? - ще пита някой. Какви хора?!? В лабораторията са само лаборантите и опитните мишки. Хора няма. Опитните мишки и те са на път да се "гътнат". А след това? След това какво?! Лаборантите ще заемат мястото на опитните мишки. А кой ще заеме мястото на лаборантите? А бе вие досадници много питате и всичко искате да знаете. От коя лаборатория сте вие? Я си дайте документите за проверка .

Звучи ви до болка познато, нали? Е, под слънцето - нищо ново.


    Същите лица и персонажи.
    И всеки, в миг на просветление, извикал - Царят е гол, бива третиран с лабораторния скалпел по системата "Да изрежем здравото, за да остане болното".
    И операцията се прави под наркоза, нали? Наркоза с наименование "Избори". Защото има и други наркози - "Който не скача е червен", "Демокрация", "Диктатура на пролетариата", и т.н.
    Даже и един изтъкнат лаборант-стажант Иван Кръстев критикува нежелаещите да се подложат на наркозата "Избори", поради опасения за непродуктивността на последната, давайки за пример древна Гърция, където тя (наркозата) е давала прекрасни резултати.
    Този стажант Кръстев е чел, но недочел. Забравяйки (умишлено) факта, че в древна Гърция държавните дела са се обсъждали свободно и от всеки на Агора`та, и то ежедневно.
    Че никой не е бил преследван за свободата на изказванията си. Напротив. Тези, които са нямали собствено мнение са били наричани идиоти ( нямащ собствено мнение), но в никакъв случай не е било ограничавано свободата им на изказване.
    Даже е било насърчавано всячески.

  • Насърчение да имаш собствено мнение.
  • Че Държавните дела са били обществено дело и дълг на всеки. И т.н.

Това което лаборант-стажант Иван Кръстев е пропуснал да каже (или не го знае въобще, или не са му го казали) е произхода на думата ДЕМО КРАЦИЯ. ДЕМОС + КРАТОС. Преведено на български - НАРОДО УПРАВЛЕНИЕ. (Кратос=разделение; в смисъл - разделение на отговорности)

И че в Атинската лаборатория понятие като "лабораторни мишки" не е съществувало.
Че между различните звена на тази лаборатория не е съществувал антагонизъм, както в Софийската лаборатория - това за пример.
Добре, де - чува се гласец от залата - защо тогава са тези избори?
Добър въпрос. (Кой пита?) А ми за илюзия (Мая).
За да имате илюзия, че нещо зависи от вас. Че сте "неразривна" част от това народоуправление. Че сте независими (защото от вас нищо не зависи)

А илюзията е точно противоположна на реалността - нали?, господин лаборант-стажант Иван Кръстев. С други думи илюзията е виртуална реалност. За по-мързеливите, нежелаещи да отворят Английско-българския речник, ще поясня какво този термин означава в частност. ИЗМИСЛЕНА РЕАЛНОСТ. Илюзия, претендираща да бъде реалност, измествайки истинската реалност при тази си претенция.

Добре де, къде е изхода от тази ситуация? (А бе за каква ситуация става дума?)

Изхода бе споменат в началото на статията.

Изхода е в ХИРУРГИЧНА НАМЕСА. Със скалпел!

Режеш и хвърляш, режеш и хвърляш загнилото. От болно здраво не става.
И не забравяйте скалпела.
На болните скалпел не се полага нито по право, нито по наследство. Защото колкото по-дълго отлагаме операцията, толкова повече гангрената ще се разпространява по здравите части.

И повече ще приемаме ИЗМИСЛЕНА РЕАЛНОСТ за ИСТИНСКА!

Каруцар Пайтонджия © 2000