24 февруари 2010

Ако Атака вземе властта ще върне ли българското име на връх МусАллах?

Ако Атака вземе властта ще върне ли българското име на връх МусАллах?





Вчера търсих из Google инфо рязанопластелинковите© кирил и методи (и брат му) и попаднах на моя тема във форума на хАтака относно връх Танг Ра и моя публикация в този блог. От доста време не съм във този форум (пък и няма смисъл да бъда - там са само първосигналносистемници© с изключение на Harph и Ziezi, и още един-двама, които пишат много рядко), но Google ми показа, че темата не се е помръднала въобще. А ставаше въпрос да се върне бълГарското име на връх мусала. Ама те нали са чат-пат_риоти тип фамилна партийка лаячи (Ха Така), и от както БЛ беше на посещение в Израел (не знам дали са му рязнали чорчето) всички са станали по-евреи от равините, та хич не ги е еня ни за връх, ни за БълГария. Но най-интересното са коментариите относно какво трябва да бъде името на връх мусала. Какви ли не предложения бяха направени, но само и само да не бъде БълГарското име от хилядолетия - Танг Ра. Там всичките са ногу вярващи в кривославието и твърдят, че са храм божии. На кой бог обаче и те сами не знаят. Копирах по-важните постове от темата и ви ги пускам тук - да им се насладите...

Светозаре, prayer rug, (in Arabic, سجادة sajjāda (plural sajājīd) or musallah, in Persian: جانماز Janamaz), писал съм го преди повече от половин година. Никога не публикувам нещо без да съм го изследвал внимателно. Факта, че е бил наречен Сталин съм го пропуснал нарочно . било е само няколко години. Връх Танг Ра е било името от хилядолетия, от по-малко от 600г. е мусала - - кое е истинското и валидното? Нос Емине произлиза от гръцкото Емона. Не ме предизвиквайте - ще ви кажа и Тракийското (оригинално) име...

С.Слатина Коментатор
Връх България звучи много по добре от Мусала, а имената насяват първокултурата в ума на младите българи, нека наричат с български имена всичко що обичат....


Връх Танг Ра е бил наречен така от БълГари. Те са помнели своят произход (божествен) и История. Сега чета в темата предложения връх Танг Ра да бъде преименуван на България. Не, че има нещо лошо. Просто се питам кои са били повече БълГари - тези преди хиляди години, които са нарекли върха Танг Ра или тези от вас, които предпочитат да се преименува като България.
При всички положения и мнения връх мусала трябва да бъде преименуван! Само не го наричайте йехова... Amenhotep, или, което е още по-лошо - Mus Allah - постелчица, на която си вирват дупетата исламистите...




hodjkin
Гост
Ако Атака вземе властта ще ви натикаме във видинско всички гяури .гответе се!!


hodjkin, ти да не се позна като един от надупилите се от снимката? Дали ти е харесало ще си кажеш ти - не мога да гадая...

От имената се започва. Всеки звук има определена вибрационна честота. Всяко име също, както и определен смисъл. БългАрите са държали не на наложената (от рязаните пластелинчета - чифутите) християнска вяра, а на изконните си имена и смисъла заложен в тях. Няма да напомням за балканджи Йово - тази тема би било правилно да се прехвърли в темата Телегония, но би била уместна и тук. От предните постове останах с впечатлението, че мнозина не държат на имената и техния смисъл - дали ще са турски, еврейски, или каквито и да е за тях е без значение. За тях няма значение също и, че БълГарския празник от хилядолетия Гергьовден ден беше преместен от килимяфконосещите на друга дата, само и само да не навредят с поста на чифутоидния празник Пасха. Този, който не помни своята история няма право и на бъдеще. Знаете ли в колко БългАрски села се чества тази година истинския празник Гергьовден, който тази година се падна преди пасхата? Аз знам две села. За малко щяха да набият попа, защото им направил забележка. Защото Първо са БългАри, а след това християни... И имат генетична памет, БългАрски имена, и никакъв чужд (рязан) ген в своята кръв.


Normalen
Коментатор
О не, не, не. Пак се почна с щуротиите.


Този горния май е пропуснал една сричка към ника си... Коя е тя оставям на неговата интелигентност (или по-скоро на липсата на такава) да я открие...

Edelweiss Редовен
Нарича себе си каруцар, а пък се вижда, че е интелигентен. Досега само смислени неща прочетох (да кажа в защита)
.

Изглежда, че някои люде (правя разлика от Хора) могат да четат само инфо на български от bg.wikipedia.org. Мус е и постелчица за молитва на рязаните пластелинчета.
Така е asen milanov - турчилята не са имали повече от 10-15 000 думи в езика си
За тези, които прочитат само последните мнения по темата - четете от начало - инфото е там!


Освен "Планината на Аллах" Мусс Аллах означава и постелчица за молитва, също и място за молитва.
http://mysticsaint.blogspot.com/2008/03/interfaith-sufi-celebration-at-musallah.html - About Musallah Tauhid : Musallah means a place where prayer is performed; Tauhid means Unity. The musallah is located in the fellowship hall of Village Lutheran Church, which also shares the space with the Ahavat Torah Jewish congregation.

http://lookwayup.com/lwu.exe/lwu/d?s=f&w=musallah
1. [n] a Muslim place of prayer that, unlike a masjid, is not consecrated because it is temporary or rented.

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080224205050AAYztQi - What does your prayer mat (Musallah) look like?
http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=turizym&Number=348633&page=0&view=collapsed&sb=6&vc=1

Предният автор пита какво означава "мус аллах". Този израз е с арабски, а не с турски произход и според неправилното тълкуване на проф. Батаклиев буквално значи "към бога". Патриархът на българската литература и един от основоположниците на организирания туризъм Иван Вазов в пътеписа си "Мусала" пише също за произхода на името на върха. Първоначално той смята, че името произхожда от Муса (Мойсей) и аллах (Бог), но след проверка в турско-френския речник на Сани бей установява две значения на думата мусала:
1. публично място дето се молят през лятото.
2. камък, върху който слагат ковчега с мъртвия, докато се молят и преди да го заровят.
Вазов, обаче съсредоточава вниманието си върху второто значение на думата, свързвайки го с някъкво събитие, бе да уточнява какво точно е станало...
Бележитият полиглот Светослав Колев в своята книга Мусала доразвива тълкуванието на думата "мусала", но в първото й значение. Според него арабската дума мусалла произлиза от съществителното салат - молитва. С настъплението на мюсюлманската религия арабската дума мусалла се разпространила в целия арабски свят, без значение на какъв език се говори в съответната страна. Той обръща специално внимание на факта, че турския език не е родствен на арабския! Хипотезата на автора е, че юруците, пасящи стадата си по рилските върхове са дали името на върха. Неговото мнение е, че арабското име Мусала може да се преведе като молитвено място или малко по-разширено - МОЛИТВЕН ВРЪХ.

Не се изказвайте неподготвени и неосведомени. Факта, че в уикпедията, която се контролира от ционистите постоянно се трие въведената информация за БълГарското име на върха. Това, че вие не го знаете не се явява извинение за вашето невежество. Танг Ра е името на върха от хилядолетия и такова ще бъде и в бъдеще! Тези от вас, които носят фереджета и шалвари да си ходят в Мека - все ще се намери кякоя муссаллах на която да навирвате задниците си. Блог

Отново дезинформация - отвсякъде.
Бал Кан означава Бял, Светъл Кан (хан е много ниска степен в йерархията - и е покомунистичен като произношение). БългАрско име. Няма нищо общо с турчилята неграмотни. Същите тези турчиля, дето са имали само няколко хиляди думи речник, половината от които са от арабски произход.

Името БалКан е БълГАРско. Дадено е то българския род Кари.
Писателите, които не са Читатели - четенето няма да ви навреди.
Проход Шипка има освен в БългАрия, но и в Хималаите. Същото е и с СакКАР - планина в БългАрия и в Египет - до пирамидите. Примерите са много. Не искам да ги изброявам.

Четете бе Хора - четете, търсете, образовайте се. Съмнявайте се в поднесената ви "на тепсия" информация. Проверете я. Засечете с много и независими източници нейната истинност. Научете някой и друг чужд език. В полза ще ви е. В чуждите езици ще намерите български корени.

Думата война не е българска, а славянска. БългАрската дума за война е бран. Така е и в Хърватия - бран. Даже и в помашка (защото са помаци) Босна ще откриете повече БълГарски думи, от колкото в наложения от комуноидите "академичен" език и ревизирана азбука. На Балканите хърватите са най-близко до нас българите като кръв и език. Българите и шотландците са най-старите нации във съвременна Европа (както елините дегенерати са я нарекли - а те са пришълци). Албанците също са древни, но с тях нямаме обща кръв.

Народ без история няма бъдеще. А тази - сегашната академична история е написана от комуноиди. И има много малко общо с истината. За русификация на т.нар. руски език чували ли сте? Защото такава е имало. Преди нея са говорили български. При тази "русификация" са измислени много думи - слова без значение.
Не искам никого да обидя или засегна, но не бъдете Чукчи Писатели...
Възраждането ще започне с преоткриването на Истината за нас БълГарите. Спомнете си за Паисий Хилендарски, за българските просветители, за читалищата... Защото това е българския път.

Съдейки по постовете в тази тема в БълГария българи няма...
Има молитвени постелчици, "нагъзени" задници, и рязани пластелинчета...



©2010 Цар Кару І