15 септември 2007

Галопът на червените тъпандури

Галопът на червените тъпандури - хубаво заглавие. (думата тъпандури я измислих току-що и вече е мой © - остава да я направя и ® )

И естествено съм длъжен да дам описание на от мен изкомпозираната дума. Тя е много близка по съдържание с първосигналностистемник © (отново моя изкомпозирана дума със запазена марка), но по принцип произлиза от селяндур (да не се бърка със селянин - селяните не са първосигналносистемници, и са работливи хора - селяндури има повече из градовете) - тези селяндури, които на 09.09.1944г. прескачаха релсите на трамвая в София - да не ги удари тока. Селяндура е първосигналносистемник, но тъпандура е по-висшата му степен - издигнал се в тъпандурското© общество първосигналносистемник. Закваската му е кармъзъ боя, 3 лозунга на ленин, 27.5 думи в обръщение (половината дума е "ахъ", която само по себе си не се явява пълна дума), личностна нечистоплътност ( поздравяват се след седмичната баня с "честито баня") и вътрешнокухинна "пълнота", която по показатели надминава вакума при лазерите. (Известни тъпандури©: ами - последния - този, който е създал spell checkера на български, където се пише вакум, наместо вакуум - както е по половината свят - щото другата половина са си измислили собствени думички.)

Тъпандур© идва и от тъпан - български фолклорен инструмент. С други думи - бой по каската...

СереГей СтаниШеф е доста известен тъпандур© - е, не е български - внос е от чифутска (жидска) Украина - - сега го чакаме да "излюпи" (насере) - вече си е Шеф, а Гей си е по рождение и гени.

©2007 Цар Кару І