11 март 2008

Life, Existence (Suicide), Death...

Life, Existence (Suicide), Death...

Живот, Съществуване, (самоубиство), Смърт


В Нюза се започна една много интересна тема по повод жена сложила край на живота си под влака. Публикувам всичките постове от Нюза отнасящи се за темата Самоубийство.


дунавец Регистриран на: 18.04.2006, 16:
А може би не е искала да празнува деня на холокоста

Цар Кару I Регистриран на: 01.02.2008, 10:29
Дунавец - утрепа рибата...
Мой приятел - "карач" на електровоз ми сподели веднъж, че през ден има самоубици на линията. На въпроса ми дали му влия негативно ми отговори, че в началото преживявал случилото се, но по-късно вече не му правело впечатление - даже и не спирал влака.

В Древния Рим на самоубийството се гледало като на върховна проява на смелост. Смелост да победиш илюзията за Смъртта. Самоубийството е "въведено" като грях от насила наложената религия християнство.
Явно на тази жена (или мъж - както прочетох на други места) робския живот и е дошъл до гуша. Защото Роб се става само Доброволно. И тя е проявила Римска Смелост! Моите уважения към нея!

Галин Калчев - Релефа Регистриран на: 04.06.2007, 15:47
Цар Кару I,съгласен съм, наистина се иска много смелост (и отчаяние), за да се самоубие човек.

IstinaTa Регистриран на: 15.08.2006, 16:51
Цар Кару I А бе мани, че християнството е вкарало това. Самоубийството си е чиста проба предателство и в повечето случаи се оказва, че хората склонни на това са с психични проблеми или силно лабилна психика. Каквато и да е истината ще знаеш, че не може да се толерира подобно напускане на сцената.
Но ако нещо ти шава в главата и няма реакция с главния мозък!?

Цар Кару I Регистриран на: 01.02.2008, 10:29
Истината, просто е невъзможно машиниста да е виновен по простата причина, че влаковата композиция се спира много трудно. И изисква дълъг спирачен път.
Помня преди 30-35 години бях свидетел на подобен инцидент. Жена пресичаше влакова линия, токът на обувката и се закачи за траверсата, и тя в обзелата я паника се опитваше да се измъкне. А най-лесното щеше да бъде ако просто си изуе обувката и претърколи настрани от линията. Машината я направи на кайма, краката и бяха отрязани като със скалпел над колената - въобще беше страшно. Машиниста през цялото време "надуваше свирката" - проглуши квартала, и спирачките блокираха колелата - хвърчаха яки искри. Влакът спря напълно след километър и нещо.
Не можем да виним машиниста за случилото се.
Истина, не съм съгласен с теб. И ще се аргументирам защо.

За самоубийство при бебета пеленачета чувала ли си? Защото има, и то чести. Гледал съм няколко филма на тази тема. Разумното обяснение е , че душите просто не желаят да се инкарнират. Защото третото измерение (в което живеем) е библейския АД.
Християнството прокламира робството и подчинението. Това е античовешка лунна религия. Точно тази религия осъжда самоубийството като изход от репресивното положение в което се намира Човека. Не ме разбирай неправилно - не прокламирам самоубийството като изход от дадена ситуация.

Всеки има право на достоен живот, на щастие и радости в него. И е лично решение на всеки дали ще живее живота по този начин или не. Говоря за третото измерение - в БългАрия, а и глобално. Вярно е, че има психично неуравновесени, които предприемат акта на самоубийството. Но те са малък процент от общото число. Има и недорасли индивиди - лигльовци, които щом нещо не им е наред перфектно - и хоп - ще се самоубиваме - ще си режем вените - олеее, колко сме нещастни - напиват се като свине, забождат една спринцовка с наркотик, резват си вените - и какво - големи герои...

Според мен тази жена (ако не е нещастен случай) е проявила акт на героизъм за да запази собственото си достойнство и себеуважение - поне в своите си очи.
Истина, не можем да съдим за другите дали са предатели към себе си. Можем да съдим само себе си. Това, че ти мислиш и осъждаш тази жена като предателка не те прави неин съдник. Много се съмнявам дали тази жена би и пукало какво ще кажеш и мислиш за нея. Важното е какво тя ще мисли и чувства за себе си!

Бойчо Регистриран на: 16.05.2007, 13:51
Този път съм съгласен с Истината. Самоубийството си е дезертьорство от проблемите и предизвикателствата в живота. Лесно и бързо се мре. Трудно се живее и трудно се решават проблеми.

plam4os Регистриран на: 27.07.2007, 11:22
Християнството прокламира робството и подчинението. Това е античовешка лунна религия. Точно тази религия осъжда самоубийството като изход от репресивното положение в което се намира Човека.
Що не се запознаеш малко с Библията ами говориш тъпотии?
Ако има нещо, което е най-добро за човека, то това е точно християнството и вярата в Исус Христос, ама не Този Исус от иконите, статуите, кръстчетата - талисмани и други такива простотии, ами Исус от Библията. Като не го познаваш, моля ти се, не коментирай неадекватно, че християнството е антихуманно...

Галин Калчев - Релефа Регистриран на: 04.06.2007, 15:47
plam4os, не пише ли в Библията, че си раб божий, че той е твоя господар и самоубийството е грях ? Християнството те учи да се подчиняваш и да не се съмняваш в написаното, защото самото съмнение в написаното е грях. Книгата е написана, за да подчинява масите, напълно идентично предназначение като Корана.
Бойчо, има много причини за самоубийство, ако съвсем хипотетично приемем, че жената е научила, че е болна от рак и ще трябва в следващите години да чака на легло мъчителната си смърт пак ли ще е дезертьорство самоубийството ? Ами самураите, които са се самоубивали след като изгубят честта си и те ли са били страхливци ?

gancheff Регистриран на: 12.11.2007, 13:59
Релеф, не съм съгласен с теб. човек трябва да вярва. християнството ни помага да вярваме в нещо много хубаво - любовта. Бог е любов, както всички знаем.
но за съжаление има ГАДОВЕ, които използват вярата на хората за ГАДНИТЕ си цели и в един момент, когато това стане световен проблем, започваш да се замисляш в какво всъщност вярваш и струва ли си въобще да продължаваш...

Галин Калчев - Релефа Регистриран на: 04.06.2007, 15:47

Всъщност неправилно използвах думата "християнство", имах предвид Библията. Аз не вярвам, че тя не е претърпяла промени при превеждането, за да бъде използвана вярата като инструмент за контрол над народа. И ни най-малко не вярвам, че папата и Ватикана са божий представители на земята.


Ето какво мисля аз не само по темата самоубийсто, но и за смисъла на съществуване на Човека.

Човек е създаден от Създателя съвършен.Съвършен със Духа, който го обитава. Тук не става въпрос за „съвършенството” на Мутриот Манголюбов, нито за неговия антилигентен калпацитет. Съвършен и Свободен. Свободен в Творчеството си и Действията, които ги следват. Във Вселената нищо не е създадено случайно. А и случайности просто не съществуват. Както и Смърт. Смъртта е просто отиване у дома. Там където принадлежим. Според мен (а и не само мен) идването ни тук в третото измерение е насила и с цел да намерим Себе си. Истинските нас. Защото ние сме доста по-различни от представата за себе си.
Това „Слизане” по спиралата на измеренията се нарича Инволюция. Самата Еволюция започва тогава, когато разберем, че не принадлежим към това място, че имаме Дом, който не е Тук.
Човешките души не са създадени по едно и също време (Pippi, грешиш относно това). Те са създадени на групи – като гроздове. И заедно започват пътуването надолу по измеренията – Инволюцията си. Никой не може да пречи на Инволюция/Еволюцията на другите. Нито има право да го прави. Тук се намесва фактора дуализъм - - ХОР-Сет, Ин-Ян, Бог-Дявол, Слънце-Луна, Мъжко-Женско начала - - да не изброявам всичките синоними.

И са свързани в едно. Едното не може без другото. По съществото си мъжкото начало разширява и облагородява женското, а то от своя страна се противи на тези опити. Това женско начало е Сатаната (противник) от библията. Денят е в мъжки род, а Нощта в женски. И не случайно лунните религии са антагонистични по смисъла съдържащ се в тях. И в тях няма нищо творческо. И никога не е имало. А и никога нищо не са създали сами. Винаги са го крали от някого. Този някого, който го е сътворил. Даже и извлечения от вода (такъв е превода на името мойсей) е откраднал всичките закони на Тората от Вавилон (български) - Law Code of Hammurabi. Не знам дали по онова време е имало закон за авторските права...
Насилието и робството на Човека са в основите на тези религии. Започвайки от Индуизма (Браманизма), през Юдаизма, Християнството, до Исляма и новата форма на браманизма – последователите на Кришна. И не го твърдя само аз. Вилхелм Райх (Wilhelm Reich) го казва същото. Заради което лежи и в затвора (където и умира).


Райх пише за жизнена енергия, която той нарича "Оргон", а мистиците и древните философи наричат "Прана". Райх е бил чифут и е емигрирал в Сащ по времето на Хитлер. В Германия книгите му са били изгорени публично. Същото се повтаря и в Сащ, където даже е бил осъден на затвор (където и умира от сърдечен удар?!?) защото не се съгласил да цензурира книгите си. Аз лично напълно съм съгласен по много неща с Райх (лимбата над главите на светците е енергийно поле - прана, оргон), особено що се отнася до сексуалното затъпяване на човечеството. Райх говори и за сексуални извращение, които са станали на земята благодарение (описано е и в библията) на jhwh (библейския йехова - чифутското зло богче), в резултат на което започва западане на цивилизацията, войни, убийства, терор, и т.н.
Даже и карта е бил направил. Тази карта на света - на най-обременените физически и психически хора.Последовател на Райх е Джеймс Демео (James DeMeo, Ph.D), който оглавява организацията Сахаразия.


В до тук написаното се опитах да ви убедя, че Човек се е родил Свободен и Съвършен, а дуализма го е принудил да забрави природата си на Творец. И като следствие от това се е подал на Мая (илюзията) и е започнал да обича и мрази. Следствието от омразата са и религиите. Които (до една) са деспотични (в отрицателния смисъл на думата) и антагонистични по съдържанието на ученията си.

„Вярвай или ще те убия” са били най-често изричаните от войниците на Карл Велики думи, с които те „похристиянчвали” „варварите Арийци” – германците. Малко по-късно същите тези думи са се чули и от византийските главорези поканени от Борис І да ликвидират цвета на Българската нация. От 52 боилски рода нито един не се е отрекъл от Свободата си, нито е станал християнин. Убити до един. По най-зверско-християнски начин. Но историята не спира до тук – тя продължава под формата на ятаган. И понеже (вече) БългАрите са били християнски роби, то историята се развива по малко друг начин. Резултат от който са днешните турчеещи се българомохамедани.

А Роб се става само Доброволно.
Самото робство е многолико, с много форми на принуда. Дълг към Обществото, Родината, Семейството, Социалната група (привилегировани), Банки, Институции – да изброя само няколко. И ако не си изпълниш „дълга” ставаш предател. И дезертьор. И ще бъдеш сочен с пръст, третиран по институции, унижаван, обиждан, убиван, малтретиран, изнасилван – абе все термини от християнския стар и нов завет. Аааа, да не забравя – ще бъдеш и холокостокиран © по най- достоен начин – с ятаган по врата, напалм и бомби по влаковете, упражняващ геноцид правителство (милата „света троица” тъпандурска ©), и още какво ли не.

Това са дълговете към Матрицата на дуализма. Самия дуализъм може да се изрази със две думи – Сила на Сътворението (Ра) и Сила на Разрушението (Зо). И няма съмнение, че до каквото са се докопали лунните Робовладелци са го Ра-Зо-рявали. Някой спомена за християнството и употреби думата Любов. А Любовта се състои в Даване. Това даже и намазания със зехтин Йошуа (Исус) го е знаел и казвал всекидневно. Но не само това. Той е Давал от себе си. Всеки ден и безрезервно. Това Даване (Любов) не принадлежи на лунните религии, а на Слънчевите култове, какъвто християнството не се явява. Тук Някой би ми опонирал, че съм богохулен и …(абе християнската терминология ми е ясна до болка)
Аз бих ви попитал Вас – изповядващите християнство - - Подражавате ли на Йошуа? Във всичко? Помагате ли на низшите духом? И телом? Така, както го е правил Йошуа? Или само със SMS на подаяние (справка – БГ телевизия) подмитате гузната си съвест под килима? И сипете анатеми към всеки имал куража и смелостта да запази собственото си достойнство, да излезе от Матрицата на Робството, и да си отиде У Дома? Много християнско…

Ако някой дължи нещо, то това е Благодарност към Създателя за Творението му. И си е лична работа на всеки да прави със себе си каквото пожелае. Стига със своите действия да не вреди на другите. И никой (включително и Създателя) не може да му каже, че е малодушен, предател, дезертьор, и още какво ли не – ако е решил да се махне от третото измерение (Земята) и да си отиде У Дома. Там, където принадлежи.

Защото ако някой го нарече с горните думи, то той автоматично му отнема Свободата с която е бил Създаден. Би го направил Роб. В типично християнско-мусюлмански стил.

През призмата на моите очи (гледните точки са 360 на трета степен) тази жена е извършила Геройство. Набрала е смелост да си Отиде У Дома по собствена Воля. Там, където принадлежи. Сигурно не и е било лесно да бъде холокостокирана © и унижавана всекидневно в продължение на мига (наречен години) през който е била (от любопитство?) тук в Ада.

И си е отишла У Дома по най-достоен начин…

Цар Кару І ©2008